úterý 30. září 2008

Ze Zahajováku

V pátek večer svišti našli ve sklepě takovýho pána, který už nejevil známky života, ale měl u sebe jakési obrázky. Sobotní dopoledne trávili svišti mimo jiné tím, že do mapy zakreslovali místa, kde nalezli něco, co přesně odpovídalo danému obrázku.
Odpoledne pluli na lodích po ostrovech a k tomu jim dopomáhal kompas. Pak hráli takovou bezvadnou hru, aby se hodně unavili. Utvořili dvojice a obíhali Kopec, kdo dřív, ale neběželi spolu, nýbrž proti sobě, každý jiným směrem, takže to byl vlastně závod sám proti sobě. S Terezkou závodil jezevec, promiňte Horác, a Terezka za mohutného povzbuzování a doprovodu jezevce porazila. Pak si svišti dali menší zápas v softu, speciálně vyvinutým pro sviští účely, a to včetně pomůcek. Taky se využil sad pro oblíbenou hru na opice.
Večer přijeli hosté na výroční táborák, při něm jim svišti ukázali, jak krasně a nahlas umějí zpívat a také jim předvedli jednu moc povedenou scénku. Pokud jsem to pochopila, byla to nějaká televizní soutěž o ořechy, které nakonec došly a soutěž byla zrušena. Za zmínku rovněž stojí scénka velkých svišťů o želvičce, co měla moc horký nožičky. V devět hodin šli svišti spát, a spali až do rána.
K snídani byl samozřejmě poryč, všichni se na něj těšili. Potom svišti zmizeli a během velmi krátké doby udělali na mnoha místech spousta barikád a bednění a spolu s velkými svišti sváděli nějakou bitvu. Když všechno vzorně uklidili, následovala povinná hra každého zahajováku na krále a dvořeníny.

No a tak nějak jsme se měli. Bylo krásné počasí, takže jsme strávili sluncem, radostí a dětským štěstím prozářený víkend.
Kdybyste si nevšimli, že jsou fotky ze zahajováku dole mezi fotkama, jsou taky tady.

Žádné komentáře: