středa 22. dubna 2009

Ďábelsky militantní výlet do Ďábličáku

Než se nahrají fotky, napíšu ve stručnosti, jak jsme se měli. DOBŘE. Fotky jsou tady.
Sešli jsme se na Ládví a snažili jsme se přesvědčit sviště, že je opravdu hloupost ničit ty pistolky a samostříly dřív, než si s nima zahrajeme nějakou hru. Měli jsme totiž obavy o kvalitu výrobků, což se tedy ukázalo jako neopodstatněné, až na jeden zlomený samostříl a ztrátu tří nenahraditelných nábojů, všechny zbraně vydržely funkční.
Po cestě jsme si zahráli takovou vypečenou Foglarovku. Svišti se snažili ztratit klacík. U toho se ovšem snažli přistihnout někoho jiného, aby jemu se klacík ztratit nepodařilo. Vyhrál asi Kuba, kterej ztratil klacík dřív než Horác podrobně vysvětlil pravidla a pak ztratil myslím asi pět klacíků. Na Kobyliské střelnici jsme se teda dlouho nezdrželi, moc se nám tam nelíbilo, navíc jsme se tam moc nehodili. Hned co jsme vlezli do lesa, svišti chtěli svačit a střílet, takže jsme to zapíchli asi po třechstech metrech, kde jsme svišťům, zatímco svačili, museli vytvořit pyramidu z plechovek, na kterou potom stříleli. Matyášovi se dokonce podařilo pokácet celou pyramidu jednou střelou. Špatně si ovšem nevedl nikdo. Potom jsme se přesunuli hlouběji do lesa, kde jsme hráli na schovávanou a Robert mezitím vytvořil střelnici jak na pouti. Visela tam spousta dobrot, které většinou šly pro svou velikost pohodlně trefit. Mikuláš si ovšem vybral bonbony, které na střelnici stály a sestřelit se mu je nepodařilo.
Následovala hra, na kterou se svišti těšili nejvíc. Obměněná hra na máje. Rozdělili se na dvě skupiny. Na Piráty a na Čechy, podle vlajky, kterou někde schovali. Druhá družina se jí snažila zmocnit. Důležitou roli hrály zbraně. Kdo byl trefen, šel si výměnou za drobný úkol obnovit život. Intoš neumí vyjmenovaná slova po v. V jednu chvíli se sešly Dorotka, Majda a Terezka a vytvořily krásné trio zpívající Skákal pes. Už si nepamatuji, která družina vyhrála, ale skončilo to 2:0. Konvoj vezoucí strašně důležitou věc (kus dřeva) svišti projít vytyčeným úsekem nenechali a zcela bez zábran a strachu nás postříleli. Na dětském hřišti jsme se nasvačili, jak jinak, aby měli svišti sílu na hru na shnilé švestky a hrušky. Potom si zacvrnkali kuličky. Proběhla taky jedna neorganizovaná přestřelka s opevněním. Po cestě na metro jsme si ještě zahráli na konvoj a Komár čára čokoláda čaj rum bum. Svišti nejen že museli zastavit, když se ozvalo bum, ale navíc nesměli stát na čáře. Dobrá obměna :-) A zabráni do hry jsme si ani nevšimli, že už máme být na srazu s rodiči, takže jsme pak pospíchali. Ačkoliv nebylo moc teplo, nesvítilo sluníčko, tak nám bylo hezky.

Žádné komentáře: