neděle 15. března 2009

Posázavským pacifikem do ... Vlčí rokle

Kdyby se dneska našel někdo, koho zajímají aktuální fotky, tak jsou k nahlédnutí zde. Zápis dodělám někdy později, až u toho budu mít co pít. Maucta
Na nádraží Braník jsme se sešli celkem brzo ráno a to v opravdu rekordním počtu. Odjeli jsme vlakem do... po cestě k velkému pobavení všech cestujících svišti zpívali Severní vítr je krutý (vlčí tematika) někdo trefně poznamenal, že to zní spíš jako vlčí vytí než zpěv. Vzhledem k tomu, že ve vlaku nefungovalo nouzové osvětlení, všechny tunely po cestě si svišti moc užili.
Když jsme vylezli z vlaku a vydali se na pochod, narazili jsme na posed a nemohl by to být sviší výlet, aby na něj všichni nechtěli vylézt. Takže byla provedena zatěžkávací zkouška a uděleno povolení pro ztékání posedu. Na další zastávce se zjišťovalo, kdo ze svišťů má lepčí vlčí předpoklady a to při hře na vlka (známou spíše jako na piráta, případně pasáka), kde bylo potřeba prokázat dobrý sluch a při následování provázku omotaného kolem stromů zase dobrý hmat a obratnost. Jako obvykle se pár svišťů omylem vrátilo na začátek, takže píšťalku na konci našli později. Mezitím tak nějak pořád pršelo, poprchávalo, no prostě počasí, že by ani vlka nevyhnal.
Mezi tím svišti samozřejmě nepřetržitě svačili.
Na další zastávce se testoval vlčí čich. Úkolem bylo se zavázanýma očima poznat co nejvíce vůní. Teda vůní, prostě měli poznat, že to k čemu čmuchaj je chleba, pomeranč, jehličí, čaj a syrečky. Postupně. No a pak jsme narazili na vlčí stopu, což bylo vzhledem k blízkosti Vlčí rokle nasnadě. Svišťům se povedlo vlka vystopovat a na místě se poučili, že není vždy až tak důležité být někde v něčem první, neboť podle vlčích zákonů ten nejrychlejší ostrouhá.
A pak už jsme měli co dělat, abychom obvyklým svištím tempem stihli vlak a protože svišti tentokrát zrychlili, stihli jsme si dát na nádraží i pití.
A pak jsme ve vlaku, v teple úplně zčervenali a někteří ztuhli. Svišťům se rozdaly odměny a všichni byli spokojený.
Tož zase příště.

Žádné komentáře: