neděle 15. července 2007

Táborová kronika

Jsa posilněn ethanolem v rozličných formách usedám k počítači, abych vyťal morální políček všem kverulantům a pokouším se zapsat něco k táborovým událostem. Neočekávám, že tento zápis v sobě bude mít byť jen zlomek té dětské bezprostřednosti, která je tak půvabná a kvůli které se vlastně kronika píše. Ale mám zato (aniž bych někoho obviňoval), že letos dozor nad svištími zápisy opět selhal.

Takže po týdnu „Matek s dětmi (o otcích nemluvě)“ (který by si zasloužil vlasní zápis) se přivalili Svišti. Hned po příchodu na ně čekalo povinné podepsání „artikulí“, neboli dokumentu, který každého piráta zavazuje k čestnému (samozřejmě v pirátském slova smylsu) chování. Žádný z přišedších Svišťů toto neodmítl a tímpádem mohli býti všichni Svišti povýšeni do stavu pirátského. Banality o ubytování atd. asi nemá cenu nějak rozvíjet.
Letos jsme přivítali nového Sviště – Jenny. I když šlo o aplikaci praxe v minulosti již (neúspěšně) vyzkoušené, totiž přijetí Sviště bez předchozího prověření jinými akcemi, musím říci, že Jenny obstála a bez sebemenšího zaváhání absolvovala celý tábor – zřejmě také díky Viktorčině asistenci. Moje obavy mohou být ospravedlnitelné následující diskusí o motivech vhodných pro zobrazení na pirátské vlajce:

Já: No tak co myslíte, že by se tak mohlo dát na pirátskou vlajku?
Vašík: Lebka!
Viktorka: Zkřížený hnáty!
Jenny: Barbínka!

Nicméně všechny tyto tendence byly záhy potlačeny a Barbie (pokud si dobře vybavuji) se nakonec na vlajku pirátské lodi Victory nedostala (zřejmě i díky absenci růžové barvy mezi foukacími fixami).
Foukací fixy považuji za naprostý hit – jsou vhodné de facto na všechny povrchy (včetně lidské kůže) a ve spojení s tématickými šablonami jde o nepřekonatelnou technologii, kdy i nejméně zruční jedinci dokážou dosáhnout uspokojivých výsledků. Navrhuji zařazení foukacích fix na seznam povinné výbavy vedle hřebíků, provázků, parohů, chomoutu a dalších táborových artefaktů.
Jak jsem již naznačil, tématem táborové hry byli piráti. To je tak asi vše co o tom mohu říci. Až do konce jsem tápal v dějové linii. Ale to vůbec nevadilo, protože hra byla připravena do nejmenších detailů, výpravné kostýmy byly rovněž k dispozici, takže šlo do hry kdykoliv naskočit – člověk prostě dělal to, co měl ve scénáři. Fascikl ručních poznámek vytvořených Johankou, jakož i deník piráta, detailně rozkreslené scény, dialogy i seznam dublérů a kasakadérů se jistě brzy stanou přílohou tohoto zápisu.

Nyní mě však již opouští původní nadšení, a tak prozatím končím. Berte to jako výzvu – kdokoli, kdo by chtěl navázat na tento zápis, je vítán...

1 komentář:

Kristýna Š. řekl(a)...

...potvrzuji tímto Jennino nadšení z tábora. Po příjezdu domů se nejdříve zeptala, kdy pojede zase na tábor, bylo jí řečeno, že teď je na řadě Jacob (její starší bratr, který s námi letos nemohl kvůli zápalu plic a má jet v srpnu na jiný tábor) a ona prohlásila, že ten nikam nepojede, že chce jet ona. Když jí vysvětlili, že to ale není pirátský tábor, tak poslala Jacoba, tam ať si tedy jede sám. Bráška jí teď závidí glejt a oba se těší na Zahajovák.